Piloot/Crew

Aurel Tijtgat is de piloot van de ballon DoeSelf - Verbeke & Co uit Deinze. Aurel is actief in de ballonwereld sedert 1995 wanneer hij begon met zijn opleiding tot ballonvaarder. Eind 1996 behaalde hij zijn licentie, en de eerste vlucht van zijn opleiding vond plaats op 22 maart 1997. De eerste solovlucht, voor hem een onvergetelijk moment maakte hij op 28 september 1997. Vanaf 2000 begonnen dan de commerciële vluchten. Jaarlijks worden er ongeveer 50 vluchten uitgevoerd waardoor het aantal tot op heden op ongeveer 750 vluchten staat. Ondertussen kunnen we Aurel een rot in het ballonvak noemen. Iedere vlucht is uniek en mooi. De landing is (meestal) zacht. Jaarlijks kan je Aurel ook terug vinden op diverse meetings in binnen- (Eeklo, Sint-Niklaas, ..) en buitenland (Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk). Een vlucht op 3800 meter hoogte, boven de Oostenrijkse Alpen, aan een snelheid van ruim 100 km/u, steekt er wel bovenuit.

Naast de piloot is er natuurlijk ook een vaste crew.

   

 

Zij helpen met de opbouw van de ballon, alsook met het opbergen ervan na de landing. De crew bestaat uit enkele vrienden die al even sterk gepassioneerd zijn door de “ballonmicrobe”.

Ballonvaarten Tijtgat kan rekenen op een vast team bestaande uit Marleen en Mark samen met hun zoon Kenny, daarnaast kan je Yanina en Lorenzo, Evelien en Wouter alsook de vrouw van Aurel, Hedwige terugvinden. Hedwige is echter de perfecte gastvrouw voor je familie en vrienden. Na de vlucht zal zij jullie dan ook verwennen met een versnapering en drankje. 

Ook de dochters van Aurel (Liesbet en Valerie) zijn opgegroeid met de passie van hun vader en zijn ook wel eens terug te vinden met hun partners voor, tijdens of na een ballonvaart dit om een handje toe te steken.